ΑΔΜΗΕ: Τελεσίδικη φαίνεται να είναι η απόφαση της ΡΑΕ να έχει ο ΑΔΜΗΕ σταθμισμένη μέση απόδοση κεφαλαίων (WACC) 6,1% για τη ρυθμιστική περίοδο 2022-2025. Εν τω μεταξύ, ο Διαχειριστής με χθεσινή νεότερη ενημέρωση τροποποιεί την πρόταση που είχε υποβάλει τον Οκτώβριο του 2021 για WACC 7,5%, ανεβάζοντάς το σε 8,16%. Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ εξέφρασε την άποψη σε συνέντευξη Τύπου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει προσκομίσει στην Αρχή ο Διαχειριστής πρέπει να πάρει WACC 6,1%, το οποίο αναλογεί σε σταθμισμένο επιτόκιο 2,8% για το κόστος δανεισμού κι αν το 2024 αλλάξουν τα δεδομένα προς τα επάνω τότε η απόφαση δύναται να αναθεωρηθεί. Πρόσθεσε ότι με το συγκεκριμένο WACC οι εγκεκριμένες αυξήσεις στις χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου μεταφοράς περιορίζονται σε 24% λόγω των αυξημένων δαπανών για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, ενώ με την πρόταση του Διαχειριστή το ποσοστό ανεβαίνει στο 39%.
Μπορείτε να κατεβάσετε αυτήν την λεπτομερή οικονομική ενημέρωση σε μορφή PDF κάνοντας κλικ παρακάτω : DAILY-28-06-22
Disclaimer
Οι πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία “EUROCORP” μέσω της ιστοσελίδας eurocorp.gr μπορούν να χρησιμοποιούνται για ενημερωτικούς και μόνο σκοπούς και όχι για εμπορικούς, επενδυτικούς ή άλλους σκοπούς.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθούν ως προσφορά, συμβουλή, πρόταση για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών οποιασδήποτε αναφερομένης στην ιστοσελίδα εταιρείας ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επενδύσεων.
Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν εμπορικές ή επενδυτικές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Θα χρειαστείτε το Adobe Reader για να ανοίξετε τα αρχεία. Εάν δεν το έχετε ήδη, κατεβάστε το από τον δικτυακό τόπο της Adobe κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στα δεξίά.

